Når det kommer til præsentationer, kan man grovkornet dele folk op i to grupper: de ekstroverte og de introverte. Igennem utal af coachingsessions og foredrag kan vi tydeligt se et mønster. Folk tror, at man skal være ekstrovert, for at være god til at komme igennem med sit budskab. Lad os slå det fast med syvtommer søm. Det er selvfølgelig overhovedet ikke sandt!

Steve Ballmer brager igennem med sit budskab: Energi og pumpet stemning.

Vi har valgt dette legendariske klip med Steve Ballmer, fordi det er sjovt, underholdende og tåkrummende. Jeg er ikke i tvivl om, at du som de fleste vil finde Steve Ballmers stil en kende for meget. Om igen kan man sige, at denne stil har gjort ham kendt, så om det er helt dårligt, kan man selvfølgelig diskutere. Steve Ballmers stil bygger på en overgearet energi og en pumpet stemning. Man lægger mærke til ham. Han brager igennem, men han kommer i vore øjne hurtigt til at virke utroværdig. Derfor vil vi som udgangspunkt aldrig anbefale at kopiere hans stil.

En vigtig pointe med klippet er, at rigtig mange af vores klienter tror, at en præsentation er lig med underholdning. Hvilket det ikke er! Man tror, man skal være energisk, underholdende og pumpet-op. En light udgave af Steve Ballmer. Men resultatet er næsten altid det samme. Utroværdighed.

Fred Rogers brager igennem med sit budskab: Indlevelse og troværdighed

Jeg vil sige meget lidt til dette klip – det skal opleves! Pointen er: med troværdighed og indlevelse kan man komme meget langt! Ofte meget længere end med overgearet energi og pumpet stemning. Spol ikke i klippet!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode råd om præsentationsteiknik, nervøsitet og hvordan du sælger dig bedst dig selv.