Fotografen Gracie Hagen står bag et utrolig interessant projekt ved navn Illusions of the Body. Projektets mål er at sætte fokus på mediernes overdrevne brug af “det perfekte billede” – hvilket ofte giver et vrangbillede af, hvordan vi mennesker i virkeligheden ser ud.

> Se Gracie Hagen billeder, og bliv lidt klogere på dit kropssprog og dine non-verbale signaler.

Det, der gør denne fotoserie ekstra interessant, er at billederne tydeligt viser, hvor stor en indvirkning en flatterende og eller en knap så flatterende position har på de non-verbale signaler, vi udsender. Forskellen bliver ekstra tydelig i det modellerne ikke kan gemme sig bag deres tøj.

Nogle af billederne kan umiddelbart godt virke en smule karikeret. Men begynder man rigtigt at observere menneskers kropssprog og deres non-verbale signaler, vil man hurtigt opdage, at mange mennesker ikke bærer deres krop i flatterende positioner.

Et rigtig godt råd

Når jeg laver kursus i præsentationsteknik eller giver personlig coaching i præsentationsteknik, beder jeg 25-30 % af deltagerne at rette ryggen. Vi mennesker er tilbøjelig til at falde sammen i ryggen. At falde sammen i ryggen er ikke godt for helbredet eller særlig flatterende. Så RET RYGGEN!

Vil du have mere styr på dit kropssprog og non-verbale signaler, når du laver præsentationer eller oplæg, kan du blive meget klogere med Kristian Kochs Præsentationsteknik.

Læs mere om E-kurset her

I denne lektion fra Kristian Kochs Præsentationsteknik, kan du blive klogere på dine ben og fødder. Mange er desværre ikke klar over, hvor stor en indflydelse vores fødder og ben har, på de signaler vi sender med hele vores krop.