Førstehåndsindtryk

Førstehåndsindtryk: Du har kun 1 sekund!

Jeg har en fantastisk rørende video til dig. Men først – er du klar over, hvor kort tid det tager andre mennesker at bedømme dig og lave et førstehåndsindtryk? Et sekund – hvis man skal tro på nye forskningsresultater*.

Så førstehåndsindtrykket betyder noget. . . utrolig meget faktisk!

Det er konklusionen i en undersøgelse, der for nyligt blevet publiceret i Journal of Neuroscience. Ifølge forskningen afgør vore hjerner, om et ansigt er troværdigt, før vi kognitivt bliver bevidste om det. Det er alt sammen en del af en proces, Doctor Freeman kalder “amygdala’s processing of social cues in the absence of awareness.” Cirka oversat til: “amygdalas behandling af sociale signaler i fravær af bevidsthed.”

Det er svært at nå noget på et sekund, for det sker så hurtigt. Men her er et par gode råd, som kan have direkte indflydelse på, om du efterlader et godt førstehåndsindtryk.

Øjenkontakt

God øjenkontakt

Du ved det helt sikkert, men en sikker måde at fremstå troværdig og opnå god kontakt til andre mennesker er gennem øjenkontakt.

Du skal holde øjenkontakt 3-5 sekunder. Hverken mere eller mindre.

Uanset om du taler eller lytter, er øjenkontakt en effektiv og god måde at vise din interesse i den person eller publikum, du kommunikerer med.

Her er et godt tip: Vi mennesker har en tendens til at have mere øjenkontakt i samtaler, når vi lytter fremfor når vi taler. Så for at styrke denne færdighed, kan du øve dig i at have endnu mere øjenkontakt med din eller dine lyttere, når du taler.

Nonverbal kommunikation hjælper med at opbygge relationer

Din krops position har en stor indflydelse på, hvordan andre opfatter dig, og forholder sig til dig. Vil du komme godt fra start, er det vigtigt, at du har et positivt og interesseret kropssprog. Hav et åbent kropssprog, der peger mod dem eller den du kommunikerer med.

Det er vigtigt, at du husker, at kropssprog betyder vanvittigt meget, når du lytter.

Hvad du “siger” fysisk, når du reagerer på andre, har en stor indvirkning på, om dem du interagerer med, nyder at tale med dig. Øjenkontakt (igen), nikkende, og aktive ansigtsudtryk er vitale ingredienser i at være en god lytter. Man skal glemme “ahh”, “umm”, “nååå” lyde – især når det gælder telefonsamtaler.

Den rette afstand er meget vigtig

Den rette fysiske afstand fra andre, betyder utrolig meget. Står du for tæt, kan du virke grænseoverskridende, og står du for langt væk, kan du virke distanceret.

Det er ikke en vanskeligt at finde den rette afstand, hvis du husker “de tre rigtige afstande”: intim, social og faglig.

Intimafstand betyder, at I næsten rører hinanden. Socialafstand er I en armslængde fra hinanden. Fagligafstand er I benslængde fra hinanden.

Og nu til den rørende video om førstehåndsindtryk

Dine klæder og dit udseende har stor indvirkning på, hvordan andre mennesker opfatter dig. Hvis du er i tvivl om dette, SKAL du se denne fantastiske video.

Sulten efter mere?

Hvis du leder efter opskriften på en god tale, kan jeg anbefale dette blogindlæg: 3 smagfulde ingredienser i en god tale

Hvem er Kristian Koch?

Kristian Koch er en af Danmarks mest benyttede foredragsholdere og coaches, som hjælper Danmarks største erhvervsfolk og musikere til at formidle troværdige og fængende budskaber.

Kristian Koch hjælper virksomheder med at komme igennem med deres budskaber, når det virkelig gælder. Kristian Kochs ekspertise bygger på over 15 års erfaring med rådgivning af musikere og erhvervsfolk.

Kristian Koch hjælper b.la. Novo Nordisk, LEGO, Boston Consulting Group, Kromann Reumert, Red Bull, The Minds of 99, Benal, DJ Martin Jensen, Phlake, Jada og Hanne Boel.

Ønsker du mere information?

Du er altid mere end velkommen til at ringe på tlf.: +45 61338833. Du kan også udfylde formularen.

Du hører fra mig inden 24 timer.