Det er altid godt at lade sig inspirere. Et godt sted at starte er hos Apple, som lige har afholdt deres årlige Apples Worldwide Developers Conference 2013. Lad os se på nogle af de teknikker Apple benytter, som vi varmt kan anbefale.

Keep it simple. Undgå at proppe alt for meget indhold på én slide. Især når det kommer til statistik. Hvor mange slides ville du eksempelvis lave, hvis du skulle pointere følgende: “The developer program is incredibly vibrant. We have over six million registered developers. Demand for this show has never been greater. We sold out in just over a minute [71 seconds].” De fleste ville sætte de to statistikker, 6 millioner og 71 sekunder på et slide. Apple CEO, Tim Cook, havde to slides. Hvis statistik er vigtigt nok for dig, og du ønsker dit publikum skal huske informationen, så fortjener det sin egen slide.

Brug billeder i stedet for tekst og gør data visuel. I sin præsentation nævner Tim Cook, at Apple-kunder har downloadet 50 milliarder apps fra App Store. I stedet for blot at skrive ’50 milliarder’ på sit slide, fylder han skærmen med et 5 tal og 10 nuller. I stedet for at ’50 milliarder’ bare er et ord, bliver det til et billede. Derudover er tallene faktisk billeder af apps. Data huskes meget bedre, når det er visuelt interessant at se på.

Undgå bullets. Du finder ikke en eneste bullets i Apples præsentationer. Apple benytter sig kun af billeder og tekst. Bullets kræver for meget opmærksomhed og tvinger publikum til at læse alt for mange ord. De fleste mennesker kan ikke lytte til tale og læse tekst på samme tid. Resultatet er at de ikke får den fulde information.

Lav Twitter-venlig overskrifter. Når du lancerer et nyt produkt, service eller idé, er det en rigtig god idé at sammenfatte det i én kort sætning under 140 tegn, så budskabet er let at tweete. Apple gør dette for alle deres produkter f.eks. “iOS 7 is the biggest change to iOS since the iPhone.” Jeg behøver vel ikke at nævne, at Apple har stor succes med, at få folk til at tweete om deres produkter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode råd om præsentationsteiknik, nervøsitet og hvordan du sælger dig bedst dig selv.