Sådan laver du en fantastisk dårlig festtale – alle husker!

Det er ofte aftenens dårligste festtale alle taler om og ikke mindst husker – og hvem vil ikke gerne huskes! Så her kommer 10 gode råd til, hvordan man laver en fantastisk dårlig tale, alle vil ønske de kunne glemme.


Lav en laaaaaaaaang tale

En god festtale kender sin besøgstid, hvorimod en dårlig SKAL være alt for lang. Så sørg for at din tale i hvert fald er mere end 10 -15 minutter lang. Hvis du kan strække den endnu længere, kan du være 100% sikker på, at alle kan huske din tale – især hvis du begynder din tale i det sekund, alle har fået serveret dejlig varm mad på deres tallerken.

Tal om dig selv

Festen handler ikke om dig – hvilket selvfølgelig er en stor fejl. Så brug din tale til at fjerne fokus fra værten og sørg for at de andre gæster får en dybdegående indsigt i, hvem DU er. Det er vigtigt, at du understreger, hvor indflydelsesrig du har været på værten. Hvis det ikke havde været for dig, var værten nok ikke nået hertil i sit liv.

Red festen med din formidable humor

En festtale skal både være sjov og fuld af ironi. Jo mere du kan pakke det, du har på hjerte, ind i et røgslør af onkeljokes og tvetydige budskaber, des bedre vil folk huske talen.

Ædru festtaler bliver aldrig gode

En tale bliver simpelthen aldrig rigtig god, med mindre man har drukket sig mod til. Så start festen med rigeligt af alkohol og vent med at holde festtalen, indtil din krop summer. Så bliver dine sætninger helt skarpe. Hvis du samtidig ikke har øvet dig på festtalen, fordi du vil beholde spontanitet, så har du lagt kimen til en uforglemmelig tale.

Alle elsker at blive udstillet

Hvem nyder ikke at få deres grænser overskredet? Så husk at krydre dine festtale med anekdoter og historier, der udstiller festens midtpunkt. Helst på en måde så alle kommer til at krumme tæer over personens gøren og laden. Hvis anekdoterne mangler lidt kant, kan du altid spice dem lidt op med en hvid løgn. Det er der aldrig nogen der opdager.

Tal lavt og intenst

Sørg for at tale med en lav og intens stemme, så ingen rigtig kan høre dig. Så vil du automatisk fremstå både dyb og personlig. Det vil også tvinge alle til at spidse øre og sidde helt stille. Nu hvor de skal sidde på denne måde i lang tid, vil det uden tvivl blive en uforglemmelig oplevelse.

Stå med ryggen til resten af gæsterne

Hvis du kan stå med ryggen til resten af gæsterne eller et sted, hvor ingen kan se dig, er du sikker på at alle lytter opmærksomt. Stil dig eventuelt rigtig tæt på festens midtpunkt, og stir KUN på vedkommende.

Start altid med en undskyldning

Det er altid godt at starte din festtale med en undskyldning og nævne, hvor nervøs du er. På den måde vil ingen fokusere på fejl og nervøsitet – kun på selve indholdet. Kan du ydermere starte med klassikeren: “nu er jeg jo ikke den store taler” sammen med en seance, hvor du folder et meter langt papir ud, så er der ikke et øje der er tørt.

Følelser nej tak

Der er faktisk ikke nogen, der gider alt det der personlige. Så sørg for virkelig at gøre det helt klart, at du er en træmand. Det kan alle og enhver relatere til. Det er jo også lidt pinligt at vise følelser i 2020, ikk’?

Upersonlig festtale viser overskud

Hvis du kan finde en kopi af en tale på nettet og nærmest kun ændre navnet, så er du på rette spor. Hvis du ligeledes kan recitere en kavalkade af digt-citater af eksempelvis Benny – og H.C. Andersen, så sidder den lige i øjet.

Følger du disse ti råd, vil din tale helt sikkert aldrig blive glemt. Så skål for dit uvurderlige indslag.

Hvis du vil vide hvordan du holder en god festtale, kan du her læse mine 10 råd til Sådan laver du en fantastisk festtale – alle husker!

Og skulle du være i tvivl må du for gud skyld ikke bruge disse råd;0)

Hvem er Kristian Koch?

Kristian Koch er en af Danmarks mest benyttede foredragsholdere og coaches, som hjælper Danmarks største erhvervsfolk og musikere til at formidle troværdige og fængende budskaber.

Kristian Koch hjælper virksomheder med at komme igennem med deres budskaber, når det virkelig gælder. Kristian Kochs ekspertise bygger på over 15 års erfaring med rådgivning af musikere og erhvervsfolk.

Kristian Koch hjælper b.la. Novo Nordisk, LEGO, Boston Consulting Group, Kromann Reumert, Red Bull, The Minds of 99, Benal, DJ Martin Jensen, Phlake, Jada og Hanne Boel.

Ønsker du mere information?

Du er altid mere end velkommen til at ringe på tlf.: +45 61338833. Du kan også udfylde formularen.

Du hører fra mig inden 24 timer.